Jaktprovsupptakt 2001

domare01

Domarträff i Korsnäs jaktstuga utanför Gimo har för oss i Östsvenska Älghundklubben blivit en tradition väl värd att värna om. Jag vill varmt tacka Korsnäs AB för upplåtelse av en perfekt förläggning, där man dessutom har fina provmarker utanför stugknuten.

Fredag 17 aug träffades ett 25-tal förväntansfulla herrar och 1 dam på nämnda plats för att för sista gången fräscha upp oss med nu gällande provregler. Nästa höst tar vi itu med det nya regelverket. Vi började som vanligt med en teoretisk genomgång av provregler, som nu börjar sitta som gjutna i ryggmärgen hos de flesta av våra domare. Närvarande blivande domare fick även de visa framfötterna. Framåt kvällskvisten avnjöt vi en förnämlig supé där stämningen av ljudnivån att döma var fullständigt på topp.

Med en alldeles färsk dispens från SKK hade vi som vanligt tänkt att släppa några hundar på lördag morron. Värmen gjorde att släpp skulle ske 04.00. Det kändes inte helt uppnåeligt vartefter stämningen steg under kvällen. Den ena jakthistorien avlöste den andra och hundarna blir som vanligt bättre och bättre ju längre bort i tiden dom har jagat. Själv försökte jag luta mig några timmar och döm om min förvåning när jag kliver upp och finner i stort sett hela gänget ätandes frukost och kokandes kaffe. Knepet var att helt enkelt inte gå i säng, då slipper man bli morron- trött som någon uttryckte det.

Vi delade upp oss i fyra gäng och det gick ungefär som det brukar. Någons hund gjorde sig osams med en av traktens grävlingar, någon annan hittade ingenting, samt några halvhjärtade försök att få ordning på några av de älgar som behagade vara i närheten. Vi fick dock ihop material till ett kollegium som gav en del att tänka på inför kommande prövningar.

Jag ser med tillförsikt an den kommande provsäsongen och hoppas att få återkomma till Korsnäs jaktstuga fler gånger.

Lars Berglund

Ordförande

Share