Jaktprovsupptakt 2004

Så träffades vi igen……

Domare, aspiranter och elever i ÖSÄK hade sin traditionella inledning på jaktprovssäsongen 13-14 Aug. Som vanligt var vi inkvarterade i Korsnäs jaktstuga utanför Gimo. Som vanligt så bugar vi och tackar för detta.

Ett 25-tal hade slutit upp på fredagskvällen, efter styrelsemötet på eftermiddagen. Vi gnuggade oss igenom vår regelbok, uppfräschning inför skarpt läge är väldans nyttigt.

styrelsen13aug2004Styrelsemöte 13 augusti 2004. Korsnäs jaktstuga i Gimo. Stående från vänster: Bert Jansson, Bengt Albinson (avelsråd), Olle-Jonny Jonsson, Torbjörn Jansson, Ingvar Jansson, Joakim Pettersson, Lars Berglund, Håkan Sandgren.

Vi hade trevligt tillsammans med en god middag, och såg fram mot morgonens släpp.

Vartefter god mat o dryck förtärs, blir ju sedan länge nedgrävda hundar allt bättre, en sanning även denna kväll.

Inför morgonen fick någon hund även möjlighet att skälla på något sedan länge dött älghuvud, på stugans vägg. Det gällde ju att passa på, det kanske var det enda vi skulle få höra.

På morgonen spred vi oss, 4 förväntansfulla provgrupper. Sommarvärmen var borta för några timmar, behagliga 4 plusgrader kunde konstateras.

domartraff13aug04Jaktprovsdomare med elever och aspiranter på jaktprovsupptakt 13 augusti 2004. Korsnäs Jaktstuga i Gimo.

Framåt förmiddagen började hundar och gubbar att droppa in. Resultatet brukar ju vara ganska måttligt på dessa övningar. Det stämde ganska bra även denna gång med något undantag. Hundarna hittade i alla fall älg, någon hund gjorde sig osams med någon av traktens grävlingar, och det var inte alla gånger hundens fel att älgen sprang sin väg. Ljudnivån var nog en aning högre än vanligt i en del provgrupper.

Vid kollegiet visade sig nyttigheten av dessa domarträffar, då man kunde konstatera viss ringrostighet vid poängsättningen. Men vi löste detta och hundarna fick nog vad de gjort rätt för i slutänden. Jag måste nämna Stig Bergströms Nalle i detta sammanhang, som gjorde en strålande prestation. Det känns som om hundägarna kan vända sig till oss i höst, och få sin hund riktigt bedömd.

Väl mött i älgskogen !
Lars B

 
  •  
Share