Klubbkampen 2001

Östsvenska vann första klubbkampen den 3 november 2001 mot Hallingdal & Valdres Elghundklubb.

3 förväntansfulla hundägare och 2 styrelserepresentanter möttes i Årjäng på fredag eftermiddag den 2 november för att resa vidare till Vasetdansens stugby ca 18 mil nordväst Oslo.

Vi mottogs av Hallingdal & Valdres Elghundklubb med en kopp kaffe, varefter allvaret började med lottning av domare och provmarker. Det visade sig att kampen kulle avgöras i ren fjällterräng på Golfjällets sluttningar.

Efter en god natts sömn i utmärkta stugor var det så dags att skrida till allvaret, termometern visade på någon minusgrad och det blåste tidvis kraftiga sydvästvindar som höll i sig större delen av dagen.

Först tillbaka var en nöjd Andreas Sundell som kunde berätta att hans tik Jakie haft två fina älgarbeten på ko och kalv, tiken hade skällt i stort sett hela provtiden, Hans Gustavsson var inte lika glad när han återkom, hans tik Lundbergs Zassa III hade oturen att älg stod alldeles vid bilen vid släpp, med sken som följd, Zassa hade ytterligare ett upptag med sken. När vi väntade på att Ruben Nilsson med Birkmarkens Fiffi skulle återkomma, fick vi veta att en av våra Norska motståndare hade gått riktigt bra. När så Ruben äntligen kom och såg ut som sola i Karlstad förstod vi att vi hade en god chans i klubbkampen. Fiffi hade valsat runt med kalv mest hela dagen och det var enligt Ruben väldigt gott om älg i området.

Vid prisutdelningen visade det sig att Andreas Sundell med Jackie segrade totalt, med den högsta poäng som utdelats i av klubben arrangerade prov 86 poäng grattis Andreas, Ruben Nilsson med Fiffi blev med ett andrapris 3:a i klubbkampen och Hans Gustavsson med Lundbergs Zassa III blev 4:a, sammantaget segrade vi med 2 poäng före Hallingdal & Valdres Elghundklubb som ställde upp med 3 st Norsk elghund grå.

Hund Ägare Klubb Poäng Pris
Jackie Andreas Sundell ÖSÄK 86 1:a
Mastebogens Rugg Kjell Arne Brenden Hallingdal 82 1:a
Birkmarkens Fiffi Ruben Nilsson ÖSÄK 72 2:a
Lundbergs Zassa III Hans Gustafsson ÖSÄK 55 0:a
Tahko Terje Rogne Hallingdal 25 0:a
Raia Oddmund Bråten Hallingdal 21 0:a
Share