Bilder från manifestationen

Lördagen den 24/3 var det manifestationer mot den förda rovdjurspolitiken på 10 platser i Sverige. Det var organisationerna Act, Näven i bordet och Rödluvan som organiserat manifestationen.

 Alla som ville visa sitt missnöje mot den rådande situationen med rovdjuren hade nu möjlighet att  protestera. ÖSÄK stödde manifestationen. Manifestationen var helt politiskt oberoende och ingen stor organisation eller förening var kopplad till den. Men det var många klubbar och organisationer/föreningar som stödde manifestationen. Bla SÄK, Svenska Jägareförbundet, Jägarnas riksförbund plus många flera, du kan se listan här.

Platser närmast ÖSÄK var Stockholm och Ockelbo. Det gick bussar från Valdemarsvik och Öregrund till Stockholm och det gick buss från Sevallbo via Hedesunda till Ockelbo. Några åkte bil från Uppland till Ockelbo. Det kom ca 300st till Ockelbo.

Det var talare som bla var hästägare, djurhållare, jägare, fäbobrukare. Tyvärr var inga ledande politiker eller myndigheter med, trots att de var inbjudna. Det har inte skrivits mycket i media om manifestationen men här kan du se några.

Länk till

Svensk Jakt_1

Svensk Jakt_2

Jakt & Jägare

Arbetarbladet

Film från Näven i bordet, Västerfärnebo
Naven i bordet

Nyheterna på TV4

Här är några bilder från Ockelbo

Test av WebbTV

Share