Nordiska Mästerskapen 2012

Nordiska
Grattis till NORDJ(LÖ)CH QUINCYGÅRDENS NADJA med husse Daniel Larsson som erövrade en 12 plats på Nordiska Mästerskapen som i år avgjordes i Norge.

Fre 21/9 gick startskottet för NM 2012 som avgjordes i skogarna krig Skjerding I Norge, där Ösäk hade glädjen kunna skicka med våran SM vinnare från i fjol.

 

Daniel och Nadja hade kunnat önskat sig en bättre start i det kuperade landskapet än det blev. Sök tiden var satt till 6 timmar vilket gjorde att Nadja höll på spänningen tills det endast återstod 10min, då hon fann älg som stod i 90min. Vid skottillfället provades även en inkallning som blev misslyckad och en hård stöt som resultat, vilket resulterade i att älgen tog sin flykt ner i en sjö. Dagen summerades i hopp till ett andra pris på 69p, vilket i sin tur gav Daniel och Nadja chansen att få i hopp tillräckligt med poäng för att få starta dag två med chans till Norska jaktchampion titeln. För övriga resultat och flera bilder se länken http://82.147.37.156/nm2010/

Lör 22/9 höll inte Nadja på spänningen lika länge, efter några rejäla sök rundor tog hon upp älg på behagligt avstånd ( 1100m ) som stod fast i 90 min, stöt och en förflyttning 3km där det blev en misslyckad inkallning med åter igen en hård stöt som följd och ytterligen en älg som lyckades simma i från Nadja.

Vid dagens slut hade Daniel och Nadja lyckas med att få i hopp 82,5p vilket gav dem det sammanlagda resultatet på 151,5p som gjorde att Nadja nu mera kan titulera sig som NORD(LÖ)CH och blev 8:a på tvådagarsprovet.
Daniel kan glatt konstatera att det nordiska mästerskapet var en kanon-fin tillställning med en god gemenskap hos samtliga deltagare och funkionärer, där nya kontater knöts.

Nu kommer NORDJ(LÖ)CH QUINCYGÅRDENS NADJA att få ladda batterierna till nästa helg då hon och Daniel kommer att delta på Laika mästerskapen som kommer att gå av stapeln i Dalarna. 

Vi önskar Daniel och Nadja lycka till.

IMG 4201

Share